Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Stavba světového významu v Praze?

Home » Články » Stavba světového významu v Praze?

Víte, že v Praze může vzniknout už za pár let tato nádherná stavba světového významu?
Ano, jde o Vltavskou filharmonie, která má být umístěna v nynějších prostorách nevlídně vypadající stanice metra Vltavská.
Tuto stavbu plně podporuji, protože si myslím, že si nejen naše hlavní město, ale i celá republika zaslouží takové důstojné místo pro konání významných kulturních událostí. 👍🏻 Krom toho bude mít stavba mnoho funkcí, ať už jde o Národní hudební centrum, tak zde bude i knihovna přístupná veřejnosti a hlavně skvělý výhled na Prahu.
Velmi ráda jsem se proto zúčastnila dnes v Poslanecké sněmovně prezentaci projektu této velkolepé stavby, kterou pořádal kolega Roman Bělor, pražský poslanec za STAN. Děkuji všem, včetně primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody, náměstka pro rozvoj Petra Hlaváčka, pana vrchního ředitele Jana Vořechovského z ministerstva kultury a projektovému týmu v čele s panem Martinem Krupauerem.
A pokud vše půjde dobře, tak už v roce 2032 se budeme moci všichni jít podívat za kulturou do této nádherné budovy filharmonie, která bude čítat 5 sálů a celkově osm pater.
Věřím, že se to podaří. Držím palce.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.