Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Co je to Lošbates?

Home » Články » Co je to Lošbates?

Lošbates – za tímto tajuplným názvem se skrývá svazek čtyř obcí: Louňovice, Štíhlice, Tehovec a Svojetice.
Tyto obce se spojily, aby uvedly na světlo světa báječný projekt nové moderní školy. Je neuvěřitelné, že architektonické soutěže se zúčastnilo 108 týmu ze 38 zemí celého světa.
Vítězný projekt architektonického studia PELLETIER DE FONTENAY z Kanady navrhl krásnou a funkční novou školu vhodnou pro vzdělávání ve 21. století.
Dnes dopoledne za velké účasti občanů všech čtyř obcí se poklepáním na čtyři kusy základního kamene, které se symbolicky spojily do jednoho, uzavřel dlouhý příběh velkéhi odhodlání, usilovné práce a vůle mnoha lidí.
7 let malých i velkých bojů překonávání malých i velkých překážek a hlavně příkladné spolupráce starostů místostarostu a zastupitelů.
Velké díky patří všem, ale musím zmínit především starostu Louňovic Josefa Řeháka, předsedu svazku, tahouna a nezlomnéhi duchovního otce celého projektu.
A také Martinu Vedralovou, starostku Svojetic, Evu Šmoldasovou, starostku Tehovce, starostu Štíhlic Josefa Kučáka a samozřejmě i všechny bývalé představitele těchto čtyř obcí.
Společně s mnoha dalšími – Ivanou Dubskou, místopředsedkyní svazku, hejtmankou Petrou Peckovou, středočeským radním pro oblast vzdělávání a sportu Milanem Váchou, ministerstvem školství a životního prostředí, projektanty a staviteli se zasloužili o to, že 1. září 2025 se otevře škola pro vice než 500 žáků. I já jsem poklepala na základní kámen a jsem hrdé i štastná zároveň, že jsem svým malým dílem pomohla tomuto smysluplnému projektu.
P.S.: Tři holčičky a jeden hošík, zástupci těch, kterým bude škola sloužit, také poklepali na základní kámen. Bylo to dojemné.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.