Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Politika se od stolu dělat nedá!

Home » Články » Politika se od stolu dělat nedá!

Pokud chcete politiku dělat dobře, musíte jezdit za lidmi, za firmami, a poznat tak na vlastní kůži to, co je doopravdy trápí, s čím potřebují pomoci.
Náš výjezd na Mladoboleslavsko tak nekončil jen ve Škodovce. Navštívili jsme také firmu Devinn, která s automobilkou ŠKODA úzce spolupracuje, pomáhá ji s vývojem a testováním elektroniky a světel. Krom výroby se věnují i vývoji, a jejich vývojové centrum sídlí právě v Mladé Boleslavi.
Jistě se shodneme, že auta jsou pro mnohé lidi takovými hračkami, je tak příznačné, že vývojové centrum firmy Devinn v Boleslavi se nachází v areálu, který byl ve 30. letech minulého století výrobnou hraček.
Firma Devinn je také českým průkopníkem v intefraci vodíkových systémů v dopravě.
Poté nás čekala debata s podnikateli z regionu.
A aby to nebylo „jen“ o autech, navštívili jsme firmu Družstevní závody Dražice v Benátkách nad Jizerou. Vsadím se, že tuto firmu určitě znáte či dokonce využíváte jejich výrobky. Věnují se totiž výrobě ohřívačů a zásobníků teplé vody, v tom jsou největším českým výrobcem a exportují do 25 zemí po celém světě. V současné době se věnují propojováním ohřívačů s fotovoltaickými systémy, takže v dnešní době velice aktuální věc.
Moc děkuji za velmi inspirativní cestu panu ministrovi Jozefu Síkelovi, paní hejtmance Petře Peckové, kolegům Ondřeji Lochmanovi, Barboře Urbanové, panu náměstkovi hejtmanky Michaelu Kašparovi a radním Milanu Váchovi a Petru Boreckému.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.