Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Na návštěvě v největší automobilce v zemi

Home » Články » Na návštěvě v největší automobilce v zemi

Dnes jsme s panem ministrem Jozefem Síkelou v Mladé Boleslavi. A co jiného navštívit s ministrem průmyslu než naši největší automobilku, tedy Škoda Auto.
Byla jsem opravdu nadšená. Škodovka těží nejen z dlouhé tradice, ale díky tomu, že klade důraz na vývoj a nechce zaspat v oblasti nových technologií, tak má dobře našlápnuto i do budoucnosti.
Navštívili jsme Škoda Akademii, kde si Škodovka „vychovává“ své potenciální budoucí zaměstnance už od školních let. 🔧O studium je zde obrovský zájem, o tom svědčí čtyřnásobný převis. A není není divu – moderní technologie včetně 3D tiskáren, týmové a projektové vzdělávání, příprava na praxi od jednoduchých strojů až po robotické pracoviště, nadšení a báječná atmosféra jsou tu vidět na každém kroku. A když někdo říká, že musíme přejít od montoven k mozkovnám, tak tady je to vše na jednom místě. Škoda Akademie navíc nabízí nejen vzdělání pro děti, ale i dospělé.
Ve Škodovce nám ukázali i výrobnu baterií. A v neposlední řadě jsme se podívali i do EDU.lab – mobilních laboratoří v návěsech vznikající za podpory Škodovky a ministerstva průmyslu, které budou jezdit po republice, představovat moderní technologie a tím i podporovat technické vzdělávání na základních a středních školách. A sloužit budou nejen žákům a studentům, ale u učitelům sloužit jako inspirace.
Kromě pana ministra se naší cesty zúčastnila i paní hejtmanka Petra Pecková a kolega poslanec Ondřej Lochman.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.