Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Ženy na tahu, tentokrát v Albrechticích nad Vltavou

Home » Články » Ženy na tahu, tentokrát v Albrechticích nad Vltavou

S Janou Krutákovou jsme dnes zamířily na jih Čech, přímo k Orlické přehradě do krásné obce Albrechtice nad Vltavou.🙂
Navštívit tak vzorně a zodpovědně spravovanou obec, to je skutečně balzám na duši. 👍🏻😊 Panu starostovi Miroslavu Ušatému, který je zde již třetí volební období, se podařilo za poslední roky zdvojnásobit obecní majetek. A rozhodně s tím nekončí, plánů do budoucna totiž nemají málo – chystají projekt na výstavbu 22 dostupných bytů, stavbu čističky, několika kilometrů kanalizace a vodovodů.
🏫 Chloubou Albrechtic je základní škola – nádherné učebny, včetně té počítačové a dílen, školní zahrada, velká tělocvična a především milé a šikovné paní učitelky a páni učitelé jsou toho důkazem. A jak jsem se mohla přesvědčit, podle úsměvů na tváří žáků je výuka v albrechtické škole baví. 🙂 Obec dokonce provozuje školní autobus a vzhledem k tomu, že se do Albrechtic stěhují noví obyvatelé, tak zvažují i dostavbu školky.
Albrechtice sice mají „jen“ něco kolem tisícovky obyvatel, jejich území však na délku měří 17 kilometrů. To je pořádný kus, o který se musí obec starat. Téměř celé jejich území jsme si s panem starostou a paní místostarostkou prohlédli, a to včetně jejich nádherných kostelů, obecní bylinkové zahrady a vyhlídky na Orlickou přehradu. A protože jsou Albrechtice v jižních Čechách, nechybí tam ani rybníky – na svém území jich mají neuvěřitelných 25!
Děkuji panu starostovi a paní místostarostce Haně Krippnerové za možnost navštívit Albrechtice. A věřím, že jsem tam nebyla naposledy. 🙂

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.