Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

V zemědělském družstvu Luštěnice

Home » Články » V zemědělském družstvu Luštěnice

Poslední zastávka na „výjezdu“ byla v Zemědělském družstvu Luštěnice.
Družstvo hospodaří poblíž Mladé Boleslavi na rozloze 3 500 hektarů. S předsedou představenstva Petrem Šourkem jsem se při dnešní návštěvě bavila o spoustě věcí, které podnikatelům v zemědělském sektoru dělají problémy. Není toho málo.
Každého podnikatele dnes zajímá především to, jak bude stát pokračovat v boji s inflací a hlavně jaké kroky bude dělat v oblasti energetiky. Situace v zemědělství není výjimkou. Ceny letí strmě vzhůru a je nutné velmi efektivně a dobře rozhodovat. O to však v nemám v tomto družstvu vůbec žádný strach. Peter Šourek je velmi schopný a zapálený předseda. Je jím už dva roky, od malička nechtěl být ničím jiným než zemědělcem a družstvo je jeho jediným zaměstnáním od školy – prostě srdce i rozum na správném místě. A přitom je šikovný podnikatel – kromě pěstováni plodin a chovu skotu mají také slušně rozjetou přidruženou výrobu.👏🏻
Velmi intenzivně spolupracují s MAS Svatojiřský les. Je to celkem dobrý pocit zjistit, že obnova venkova není jen vzletné heslo, ale že existují chytří a pracovití lidé, kteří tomu dávají reálný obsah.
Přeji jim, aby na této „misi“ měli co nejméně překážek a jestli budu moct pomoci, ráda pomůžu. 🤝🏻 A jěšte jednou děkuji petru Haladovi za možnost seznámit se s touto části středních Čech a hlavně s lidmi, kteří tu žijí a pracují.🙂
Koneckonců to byl v podstatě i smysl mojí návštěvy. Pro práci ve sněmovně je potřebné znát věci i z druhé strany, vidět situaci v praxi a přenést její potřeby do prostředí zákonů.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.