Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Jihočeská cesta: Pištín, Češnovice, Planá nad Lužnicí

Home » Články » Jihočeská cesta: Pištín, Češnovice, Planá nad Lužnicí

Posledními zastávkami na jihočeské cestě byly obec Pištín s přidruženou obcí Češnovice a také město Planá nad Lužnicí.
Pištín společně právě s Češovicemi a také s Pašicemi získal ocenění Vesnice Jihočeského kraje 2017. A je jasné proč. Starosta Jaroslav Havel a jeho tým dělají dlouhodobou a již na první pohled výbornou práci. Není to přitom jenom díky infrastruktuře a vybavenosti. Třeba takové Hasičské a obecní muzeum v Češovicích je, jistě i díky kronikáři a správci expozice Janu Celetkovi, úctyhodné dílo. Vytvořené s péčí a láskou. Pokud budete mít cestu kolem, určitě si to nenechte ujít.
V Plané nad Lužnicí jsme se setkaly se starostou Jiřím Šimánkem a prohlédly si zrekonstruovanou faru, upravenou na místo setkávání místních občanů. Skvělé dílo, kterých potřebujeme co nejvíce – právě podobné projekty pomáhají rozvíjet soudržnost a vnitřní život jednotlivých míst. Podle nich se nejlépe pozná, kde “to žije” a kde mají obce dobrou správu věcí veřejných. Kde je vytvořeno dobré místo pro život a kde se rádi vracejí i návštěvníci. Moderní sokolovna, krásné koupaliště přímo u řeky, tenisová hala, pěkná škola – to vše ( a to samozřejmě není všechno) v Plané nad Lužnicí slouží občanům.
V čem jsou si Pištín a Planá nad Lužnicí podobná? Vedou je lidé, kteří ctí tradice, dynamicky budují současnost a nebojí se hledět do budoucnosti.😊

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.