Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Poslanecký týden tentokrát v jižních Čechách

Home » Články » Poslanecký týden tentokrát v jižních Čechách

Během poslaneckého týdne jsme s Janou Krutákovou jely navštívit Jihočeský kraj spolu s místními poslanci Pavlou Pivoňka Vaňkovou a Viktorem Vojtkem ze STANu.
Společně jsme navštívili Čejetice, malebnou obec na Strakonicku. Pro znalce českých dějin bude zajímavé, že její součástí je i Sudoměř. Jistě již nemusím příliš dodávat a připomínat rok 1420 a vítězství husitů nad přesilou královského vojska. Čejetice mají s přidruženými obcemi (Mladějovice,Sedlíkovice, Sedliště a již zmíněná Sudoměř) skoro tisíc obyvatel a na jejich území leží několik velmi zajímavých architektonických pamětihodností včetně monumentální šestnáct metrů vysoké sochy Jana Žižky z Trocnova z roku 1925.
Dnes Čejetice spravuje pevnou a laskavou rukou starostka Ivana Zelenková a další zastupitelé. Ten týmový duch je znát na každém kroku.
Krásná školka, rekonstruované komunikace, vodovod, kanalizace, živý spolkový život, opravená budova bývalé školy v Mladějovicích (chodil do ná duchovní otec Spejbla a Hurvínka Josef Skupa), kde mimo jiné zkouší místní ochotnický divadelní soubor, údržba obecních lesů a rybníků, sportovní centrum – to vše je současností Čejetic. A hlavně velké plány, smělé vize, dennodenní práce a dostatek pozitivní energie vytvářet dobré místo pro život.🙂

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.