Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Školství je pro STAN stále prioritou

Home » Články » Školství je pro STAN stále prioritou

Věřili byste tomu, že je to už rok? Co všechno se od té doby změnilo… Co se ale určitě nezměnilo, je to, že školství je pro nás nadále prioritou!

STAN, 24. února 2020

ŘEŠÍME NEDOSTATEČNÉ KAPACITY ŠKOL A ŠKOLEK 🏫
Dnes jsme byli předat premiérovi seznam obcí, které nutně potřebují postavit nové školy či školky. Ten vyplynul z našeho dotazování více než 3000 obcí.
“Premiéru Babišovi jsme dnes za doprovodu řady středočeských starostů spolu s Petrem Boreckým, starostou Úval, předali otevřený dopis, ve kterém ho vyzýváme k posílení dotačních titulů na ministerstvech financí a školství, díky kterým by bylo možné rozšířit školní kapacity. Alokace těch dotačních titulů je totiž nedostatečná a vláda to zatím bohužel úspěšně přehlížela. Spolu s otevřeným dopisem jsme předali přehled projektů, které jsme shromáždili přímo od obcí (pracovně mu říkáme “Věřin investiční plán pro školy” :-)). Výsledek? Premiér si materiály prostuduje a vyhodnotí. Při nejbližších interpelacích se budu ptát, k jakému závěru dospěl. Protože v zemi, kde děti nemají možnost vzdělávat se v dostupných, kvalitních a dostatečně velkých školách, líp nebude…” říká k tomu iniciátorka akce Věra Kovářová Železná.
Své zkušenosti s nedostatkem kapacit popisují ve videu naši starostové Vojtěch Zelenka – starosta MČ Praha 22, mnichovická starostka Petra Pecková nebo starosta Veltrus Filip Volák.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.