Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

On-line interpelace – krok vpřed

Home » Články » On-line interpelace – krok vpřed

Že jsou interpelace on-line něčím zcela bláznivým, co nikam nevede? Ale kdeže. Distanční účast na interpelacích je možná třeba v britském parlamentu, kde poslanci mají možnost ptát se vzdáleně premiéra Johnsona na otázky, které trápí obyvatele Velké Británie. A když něco tak moderního unese i kolébka parlamentní demokracie, tak proč bychom to nezvládli my, co říkáte? 🙂 Dnešní #interpelaceonline mohou být prvním krokem na této cestě.

Je správné, že se dnes kvůli zhoršené koronavirové situaci nekonají tradiční interpelace. Přesto máme na členy vlády několik dotazů. Řada občanů v těžké životní situaci totiž čeká na odpovědi. A tak jsme ve STANu uspořádali takové malé #InterpelaceOnline:
Vít Rakušan se ptá premiéra Andreje Babiše, proč vláda nechce pomoci samoživitelkám a samoživitelům? A nového ministra zdravotnictví Jana Blatného, zda přijme náš návrh a umožní lidem se zdravotnickým vzděláním dočasně opustit práci mimo obor a pomoci v nemocnicích?
Podívejte se zde
Věra Kovářová se premiéra ptá na dětské skupiny. Opravdu není šance zajistit financování provozu dětských skupin z evropských peněz?

Petr Gazdík
interpeluje Richarda Brabce (Ministerstvo životního prostředí) ve věci otrávené řeky Bečvy a chce vědět, proč ČIŽP na tento případ uvalila embargo?
Věra Kovářová se obrací na ministryni Janu Maláčovou a ministra Miroslava Tomana s žádostí o pomoc potravinovým bankám. Ty nemají peníze na pomoc nejpostiženějším ani na provoz. Pomůžete?
Díky všem kolegům, že využili společně se mnou možnost interpelací v online prostředí. Jsem přesvědčená, že si občané zaslouží odpovědi na řadu otázek, které se dotýkají jejich životů.
Pod hashtagem #interpelaceonline naleznete dnešní interpelace všech kolegů poslanců z Pirátů a STAN. Doufám, že tu odpovědnost za komunikaci zástupci vlády cítí stejně a naše dotazy zodpoví. 🙂

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.