Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Ve Smečně otevřeli další školní třídy a kuchyni s jídelnou

Home » Články » Ve Smečně otevřeli další školní třídy a kuchyni s jídelnou

Před deseti lety mělo Smečno sice krásnou venkovskou školu, jenže praskala ve švech. Dnes je vše jinak! Dostatečná kapacita, moderní tělocvična, venkovní hřiště. Včera byla slavnostně otevřena poslední “třešnička na dortu” – čtyři nové třídy pro prvňáčky, sborovna s nádherným výhledem na Smečno, šatny a nová školní kuchyně s jídelnou. Mimořádné desetileté úsilí vedení obce v čele se starostkou Pavlou Štrobachovou ve spolupráci s paní ředitelkou Lenkou Bechyňskou se vyplatilo a přineslo své ovoce v podobě školy 21.století! Klobouk dolů!👏👍
Pozvání jsme se starostkou Mnichovic Petrou Peckovou a senátorem Petrem Holečkem nemohli odmítnout. Petra má své dlouholeté zkušenosti s rozšířením školy ve své obci, Petr jako bývalý učitel a starosta Kralup by také mohl vyprávět! Petra zavzpomínala na doby, kdy nikdo z vlády nevěřil, že chybí kapacity základních škol. Spolu s Věslavem Michalikem připravili podklady s tvrdými daty a za podpory více než padesátky starostů a starostek jsme v roce 2013 prosadili ve sněmovně dotační titul na rozšíření kapacity škol. To byl začátek! Nové velké školy se staví a budou stavět z dotačního titulu na MŠMT. O to zabojoval starosta Psár Milan Vácha!
Téma nedostatečné kapacity ZŠ je v okolí velkých měst stále aktuální, jinde zase potřebují školy opravovat a modernizovat. Věřím, že si je toho vláda vědoma! Děti a učitelé potřebují důstojné zázemí!
Ve Smečně mají již vyřešeno!☺

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.