Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Vládní loupež na samosprávách je potřeba odčinit!

Home » Články » Vládní loupež na samosprávách je potřeba odčinit!

Poslanecká sněmovna dnes po dlouhém přesvědčování vyslyšela hlas samospráv. Konečně! Jsem ráda, že jsme schválili jednorázový nenávratný příspěvek, který obcím a městům aspoň z části nahradí výpadek způsobený kompenzačním bonusem. I přes radost ve mně zůstává trocha hořkosti kvůli tomu, jak dlouho se vláda nechala přemlouvat. A existuje ještě jeden důvod, kvůli kterému je rozumné mírnit veselí: kompenzačním bonusem byly postiženy také kraje. I na ně vláda zapomněla… Naštěstí existuje řešení: je jím návrh Libereckého kraje, který zakrátko uvidíme v Poslanecké sněmovně. Za klub Starostů a nezávislých mohu už teď prohlásit, že má naši podporu!

Dnes se konečně dočkaly obce a města, příště musí přijít řada na kraje. Podporujeme návrh Libereckého kraje, který problém přijatelným způsobem řeší. Loupež za bílého dne musíme odčinit i v případě krajů! To je jedna z mých posledních vět na dnešním shromáždění starostů před Poslaneckou sněmovnou. Pro případ, že byste nevydrželi až do konce záznamu mého vystoupení, ji tady raději přepisuji Proč? Protože je důležitá – kompenzace se musí dočkat i naše kraje!

 

Loupež za bílého dne musíme odčinit i v případě krajů! To je jedna z mých posledních vět na dnešním shromáždění starostů před Poslaneckou sněmovnou. Pro případ, že byste nevydrželi až do konce záznamu mého vystoupení, ji tady raději přepisuji 🙂 Proč? Protože je důležitá – kompenzace se musí dočkat i naše kraje!

Zveřejnil(a) Věra Kovářová dne Úterý 16. června 2020

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.