Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Není to zvláštní?

Home » Články » Není to zvláštní?

Asi víte, že ohledně včerejších obstrukcí ve Sněmovně jsem si trochu postěžovala už dnes odpoledne. Projednávání předlohy Starostů a nezávislých, která by měla snížit zdanění jízdného ve veřejné dopravě, bylo přerušeno na návrh kolegyně Mračkové Vildumetzové (ANO), která postrádala stanovisko SMO ČR a AK ČR a vlastně nám vytýkala, že jsme o něj před jednáním nepožádali.

No, o stanovisko Svazu měst a obcí jsme požádali dnes odpoledne a během pár chvil jsme ho dostali (moc nechápu, proč paní kolegyně neučinila ještě před druhým čtením totéž; SMO zaujal své stanovisko už 19. září!).
O stanovisko Asociace krajů pak teď požádám – ne, nedělám si legraci – paní kolegyni Mračkovou Vildumetzovou, která je shodou okolností předsedkyní této organizace (a ano, chybějícím stanoviskem AK ve druhém čtení přesto argumentovala. Není to zvláštní? Je. Na vysvětlení se mě ale neptejte).

Prostě jedním slovem Kocourkov. Chápu, že náš systémový návrh (na rozdíl od Babišových slev na jízdném) není vládě po chuti, ale takhle průhledně drtit opozici, to je na mě moc  A jen tak mimochodem na závěr, stanovisko Svazu města a obcí k naší předloze je “neutrální, možná mírně pozitivní”… Hezký a pokud možno co nejméně bláznivý večer!

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.