Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

STAN jedná s Piráty o společném postupu v parlamentních volbách 2021

Home » Články » STAN jedná s Piráty o společném postupu v parlamentních volbách 2021

Ano, rozhodli Piráti o zahájení jednání o společném postupu se STAN. Za pokus to rozhodně stojí!

Vít Rakušan, 23. listopadu:
Česká pirátská strana ve svém hlasování schválila zahájení vyjednávání o společném postupu v parlamentních volbách 2021 s hnutím Starostové a nezávislí.
To rozhodnutí vítám. Čeká nás velmi složitý měsíc a hodiny vyjednávání, jistě i okamžiky, které nebudou veselé, kdy se na sebe nebudeme usmívat. Ale je nutné to zkusit. Primární společnou ambicí musí být změna politiky v naší zemi. V čistotě úmyslů, kvalitním programu, jasně formulované vizi a dobrých kandidátech může být naše obrovská síla. Síla, která zvítězí. Jsem přesvědčený o tom, že kombinace zkušených Starostů a energických Pirátů je lékem na několikaletý marasmus našeho státu.
Jako Starostové víme, a jsem přesvědčen, že Piráti to ví stejně tak, že do politiky musíte jít pro něco. Mít cíl. Hodnoty. Nestačí být proti něčemu nebo někomu…
A protože náš zájem o společný projekt se v průběhu rozhodování Pirátů nezměnil, těším se na vyjednávání nad podobou koaliční smlouvy. Bude to určitě tvrdý boj, při kterém společná obliba punkových kapel půjde stranou. Ale stojí to za to.
Ještě jednou děkuji a držte nám palce.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.