Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Pane premiére, kde váznou peníze na školy a školky?

Home » Články » Pane premiére, kde váznou peníze na školy a školky?

Pan premiér mi včera na plénu sdělil sladké tajemství, že pořád myslí na ty naše školy a školky. To je hezké, že myslí. Chtělo by to také činy, pane premiére! Zítra se už těším na interpelace, snad mi prozradíte více! Seznam projektů ve výši 9 mld. Kč jsme Vám předali již před pár měsíci! Tak kde to vázne?

Naši poslanci hájili obce, města a kraje včera i dnes do roztrhání těla 🖤
Věra Kovářová vzkázala premiérovi: “Vážený pane premiére, už jsme tady mnohokrát slyšeli, že politiku dělat nechcete. Nechcete dělat politiku? No, my ano, protože politika je služba pro lidi. Ale co by vám šlo, tak to je demagogie. Říkáte, že je tady zbytečné hovořit. Vždyť jste nemusel zbytečně hovořit. Stačilo říci dvě věty. Obcím dáme, každé obci na obyvatele tisíc korun, kraji čtyři sta korun na obyvatele, pošleme to tehdy a tehdy a mohl jste skončit.

A omlouvám se teď kolegům, ale musím si tady přihřát polívčičku s těmi školami. Tak jsem tedy na to zvědavá, kolik na ty školy dáte. Dali jsme vám seznam, už žádný nemusíte shánět, kde byly školy a školky za 9 miliard, tak to můžete využít. Ovšem na letošní rok jste neschválili 300 milionů ani na školky ani na školy, protože, jak tvrdili vaši kolegové z poslaneckého klubu, a i vy sám, že by to zruinovalo rozpočet. Takže prosím pěkně, jak chcete teď dávat další peníze na školy. Pokud se rozhodnete, že tomu tak nebude, a že ten rozpočet pro školy rádi zruinujete a školky, tak já to jenom podpořím. Protože školy a školky to není ani pro mě, ani pro vás. Ale to je pro ty občany, pro jejich děti, pro rodiče, nemají kam dávat děti. Takže pane premiére, doufám, že tady budete na interpelacích, abychom si o tom tady spolu pošpitali veřejně, jak to s těmi školami a školkami bude. Děkuji.”

Věra Kovářová hájí obce

Naši poslanci hájili obce, města a kraje včera i dnes do roztrhání těla 🖤Věra Kovářová Železná vzkázala premiérovi: "Vážený pane premiére, už jsme tady mnohokrát slyšeli, že politiku dělat nechcete. Nechcete dělat politiku? No, my ano, protože politika je služba pro lidi. Ale co by vám šlo, tak to je demagogie. Říkáte, že je tady zbytečné hovořit. Vždyť jste nemusel zbytečně hovořit. Stačilo říci dvě věty. Obcím dáme, každé obci na obyvatele tisíc korun, kraji čtyři sta korun na obyvatele, pošleme to tehdy a tehdy a mohl jste skončit.A omlouvám se teď kolegům, ale musím si tady přihřát polívčičku s těmi školami. Tak jsem tedy na to zvědavá, kolik na ty školy dáte. Dali jsme vám seznam, už žádný nemusíte shánět, kde byly školy a školky za 9 miliard, tak to můžete využít. Ovšem na letošní rok jste neschválili 300 milionů ani na školky ani na školy, protože, jak tvrdili vaši kolegové z poslaneckého klubu, a i vy sám, že by to zruinovalo rozpočet. Takže prosím pěkně, jak chcete teď dávat další peníze na školy. Pokud se rozhodnete, že tomu tak nebude, a že ten rozpočet pro školy rádi zruinujete a školky, tak já to jenom podpořím. Protože školy a školky to není ani pro mě, ani pro vás. Ale to je pro ty občany, pro jejich děti, pro rodiče, nemají kam dávat děti. Takže pane premiére, doufám, že tady budete na interpelacích, abychom si o tom tady spolu pošpitali veřejně, jak to s těmi školami a školkami bude. Děkuji."

Zveřejnil(a) Starostové a nezávislí • STAN dne Středa 27. května 2020

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.