Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Taky se za našeho prezidenta stydíte?

Home » Články » Taky se za našeho prezidenta stydíte?

Říkala jsem si, že bych se takhle po ránu také zkusila sklonit před moudrostí pana prezidenta, a zkusila jsem ji hledat v jeho vystoupení před krajany ve Vídni. Co čert nechtěl, nic jsem nenašla. Asi to je ta moudrost, která je nad naše chápání, jak to na adresu pana prezidenta kdysi v Berouně hezky vyjádřila jedna paní, jiné vysvětlení mě nenapadá. Prezidentovo vystoupení si ale určitě celé přečtěte, ať vidíte, jak skvěle nás reprezentuje v zahraničí…

Projev prezidenta republiky při setkání s krajany ve Vídni

Mluvčí prezidenta se na nás na Twitteru zlobí kvůli kritice prezidentova vystoupení ve Vídni. Odpověděla jsem mu:

“Pane Ovčáčku, ty články přece nevznikly díky našim tweetům. Vznikly proto, že pan prezident pojal své zahraniční vystoupení estrádním způsobem, za který se naši spoluobčané stydí. Takhle jednoduché to je. Prosím, zkuste s ním promluvit, zda by to nešlo jinak – a lépe. Děkuji!”

Taky se za našeho prezidenta stydíte? A přitom by stačilo tak málo… Třeba nechovat se na zahraniční návštěvě jako na konkurzu do nějaké pochybné barrandovské estrády.

Zeman s českou školou ve Vídni nemá pravdu. A ani těch 30 let nesedí, uvedl rakouský list

Kdo vládne němčinou, může se přesvědčit o tom, jak návštěvu vnímá druhá strana. Pana Ovčáčka, který česká média za referování o prezidentově návštěvě tvrdě kritizuje, to možná překvapí, ale rakouští novináři si všímají těch samých výstřelků našeho prezidenta jako jejich čeští kolegové.

Tschechiens Präsident teilt in Wien gegen Ex-Bürgermeister Häupl aus

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.