Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

„Mynář a Nejedlý dělají byznys na Zemanovu hlavu,“ řekl Babiš studentům a pozval je na Čapí hnízdo

Home » Články » „Mynář a Nejedlý dělají byznys na Zemanovu hlavu,“ řekl Babiš studentům a pozval je na Čapí hnízdo

Tenhle text jsem v pátek poslala do MfD – a dnes vyšel drobně upravený v rubrice Fórum čtenářů. Bohužel vypadla citace na konci třetího odstavce, což sice chápu (je to fakt vulgární), ale myslím, že je dobré ji znát. Takže tady to máte v celku, snad to snesete

Kovářová: Kancléř Mynář musí detailně doložit původ svého majetku. Ať ukáže svá daňová přiznání!

Jednou z dlouholetých politických priorit prezidenta Zemana, ale i Strany práv občanů (dříve s přídomkem “Zemanovci”), jíž je kancléř Mynář významným funkcionářem, je požadavek na dokládání původu majetku, u kterého existuje podezření ohledně způsobu jeho nabytí.

Je proto fér, aby pan kancléř Mynář vyloučil veškeré pochybnosti, které vznikly poté, co veřejnost konečně informoval o výši svého majetku, a poskytl detailní informace o způsobu jeho nabytí, nejlépe formou zveřejnění daňových přiznání.

Důvodem je, že z dostupných informací není zřejmé, kdy pan kancléř tak zázračně zbohatl. Zveřejnění podrobnějších údajů je jediným způsobem, jak může vyvrátit závažné podezření z kolosálního střetu zájmů, o kterém mluvil před časem pan premiér Babiš, který uvedl: “Zeman má kolem sebe zmrdy, Nejedlého a Mynáře, kteří dělají byznys na jeho hlavu – Kellner, Čína a tak.”

Veřejné rozkrytí původu majetku pana kancléře bude také důkazem, že programová priorita pana prezidenta v podobě požadavku na dokládání původu majetku není jen populistickým nápadem a vějičkou na voliče, ale že jej bere jeho nejbližší spolupracovník skutečně vážně, i pokud se týká jeho samotného.

Věra Kovářová
poslankyně

„Mynář a Nejedlý dělají byznys na Zemanovu hlavu,“ řekl Babiš studentům a pozval je na Čapí hnízdo

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.